Jestem bardzo zadowolony z efektu - różnicy poza data na szybie nie ma.. Sprawdziłem dokładnie słupki i dach czy nie został porysowany no i słupki + podszybie wewnątrz czy nie wystaje klej - wyglada wzorowo. Próba szczelnosci jutro dam jej wyschnąć w garażu przez cała noc jutro pojadę na myjnie.
Wydaje mi sie ze czujnik jest ten sam element łączący czujnik z szyba jakaś folia (..) nowa oczywiście.
Ps. Dostałem jako zastępczy O2 - ma o niebo wygodniejsze fotele niż O3 - dłuższe siedziska i bardziej miękkie! To moja pierwsza przygoda z O2
Ps. Dostałem jako zastępczy O2 - ma o niebo wygodniejsze fotele niż O3 - dłuższe siedziska i bardziej miękkie! To moja pierwsza przygoda z O2
Kolego, nie załamuj mnie do reszty...
O2 jeździłem 190 kkk i stwierdziłem, że fotele są beznadziejne w porównaniu do omegi, vectry, astry, qashqaia czy nawet dostawczego experta.
A teraz auto droższe i będzie belka, huk z tyłu i jeszcze lipne fotele... załamka.
... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
U mnie po wymianie szyby jak by lepiej zaczal dzialac, odebralem auto po 17, jeszcze bylo w miare jasno wiec dzialaly ledy. Bede jeszcze obserwowal czy rzeczywiscie jest poprawa.
Co do wymiany to jutro do nich wracam :?
Zle przymocowali plastik na slupku, odstaje w jednym miejscu :evil:
Dodatkowo bede musial zamowic nowa naklejke z nr rejestracyjnym :?
greg505 a to naklejki ładnie ci nie odkleili ?
my w jednym samochodzie firmowym obecnie wymieniamy 4 raz szybę w przeciągu 6 miesięcy i za każdym razem ładnie nam odklejali
Zamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Być może to dosyć subiektywne spostrzeżenie, ale światła mijania włącza dosyć wcześnie. Wydawałoby się, że jeszcze jest wystarczająco jasno, a jednak decyduje o włączeniu świateł mijania. Dotyczy również pochmurnego dnia.
Szybkość włączenia świateł mijania np. przy wjeździe do garażu - odpowiednia, włączają się praktycznie od razu. Podobnie z wyłączeniem przy wyjeździe. Ale rzeczywiście musi być mocno jasno, aby to nastąpiło.
Kolego, nie załamuj mnie do reszty...
O2 jeździłem 190 kkk i stwierdziłem, że fotele są beznadziejne w porównaniu do omegi, vectry, astry, qashqaia czy nawet dostawczego experta.
A teraz auto droższe i będzie belka, huk z tyłu i jeszcze lipne fotele... załamka.
... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
IMO siedzisko w O2 jest dłuższe i bardziej miękkie... ale czy ogólnie fotel jest bardziej wygodny... to już sam sobie odpowiesz po pierwszych kilometrach
Odświeżam! Też mi się załączają mijania jak jeszcze jest jasno, więc dzisiaj wróciłem z serwisu i jak będę wiedział czy coś pomogło - dam znać.
Podobno mogli tylko przeprowadzić ponowną adaptację czujnika światła i do tego się ograniczyli - zaznaczyli, że nie wiadomo czy to pomoże.
Odświeżam! Też mi się załączają mijania jak jeszcze jest jasno, więc dzisiaj wróciłem z serwisu i jak będę wiedział czy coś pomogło - dam znać.
Podobno mogli tylko przeprowadzić ponowną adaptację czujnika światła i do tego się ograniczyli - zaznaczyli, że nie wiadomo czy to pomoże.
W OII FL to, można było to skokojnie regulować, więc w OIII też pewnie się da, wystarczy się podpiąć kabelkiem.
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Wydaje mi się, że załączają się przy trochę większym zaciemnieniu, ale czasem mam wrażenie, że jeszcze nie powinny się włączać, ale jest dużo lepiej niż przed wykonaną adaptacją.
Komentarz